Ilyen a platós teherautó bérlés fa szállításához

Kipróbáltuk a platós teherautó bérlést

A platós teherautó bérlést korábban nem kellett igénybe vennünk, ezért elég bizonytalan dolognak tartottam, a bérlés mindig olyan távoli, drága dolognak tűnt, pedig a valóságban nagyon is költséghatékony megoldást képes nyújtani az ember számára. Úgy alakult, hogy a nyár folyamán egy távoli rokontól örökölt a család egy erdős területet, ahol rengeteg fa áll. Mivel a házunkban működőképes kazán van, ami alkalmas a fatüzelésre, ezért örültünk, hiszen így nem kellett aggódnunk a téli tüzelő miatt. Azonban ennél azért bonyolultabb a helyzet, hiszen egy erdőt ápolni kell, másrészt a tüzelőt ki is kell vágnunk értelemszerűen, illetve a már levágott ágakat ki kell húznunk a kis földútra, ahol egy kocsira fel kell pakolnunk. Így egy láncfűrésznyi befektetésre mindenképpen szükségünk volt, a szállítóeszközön azonban sokat gondolkoztunk. A családi autónkat természetesen féltettük az ilyen munkálatoktól, így más megoldás után kellett néznünk. Így találtunk rá az interneten a Határautó oldalára, ahol ott várt ránk a platós teherautó bérlés lehetősége.

Hogyan zajlik a platós teherautó bérlés?

A platós teherautó bérlésről nem tudtam sokat korábban, azonban a Határautó oldalán minden fontos információ megtalálható volt. Így nem csak egy bizonyos fajta autót tudott magának kinézni a család, hanem egy konkrét modellt is, amiről részletes leírás állt rendelkezésünkre az oldalon, egy képpel egyetemben. Így nem csak számok alapján láthattuk, hogy mekkora is a jármű, hanem a saját szemünkkel is láthattuk, ez nagyban segítette a végső döntést. Amikor megtaláltuk a tökéletes darabot, akkor fel is hívtuk őket, hogy lefoglalnánk. Azért választottuk ezt a céget, mert hozzánk egészen közel is a fővárosban. Itt, mivel a legtöbben vagy saját autóval járnak, vagy a tömegközlekedést használják, annyira nem jellemző az autókereskedések látványa, de itt mind személygépjárművek, mind különleges járműveket, így hűtőautót és teherautókat is tudunk bérelni. Azért is jó, hogy már ismerjük ezt a céget, mert így a nyári nyaralást már tudjuk is, hogyan oldjuk meg.

Na de visszakanyarodva a témához, a telefonálás után már csak annyi volt a dolgunk, hogy elmenjünk a járműért a kölcsönző céghez. A honlapon szerencsére az összes bérleti díjat részletezik, így azt is tudtuk, hogy hogyan jövünk ki anyagilag a legjobban a bérléssel. Egyetlen napra a platós teherautó bérlés kevésbé éri meg, mint egyhuzamban több nap. Ez tulajdonképpen azt jelentette, hogy nem terveztünk úgy, hogy például havonta egy-két napra béreljük ki a járművet, hogy az adott havi tüzelőt összegyűjtsük, hanem helyette egy teljes hétre béreltünk egyszeri alkalommal. Egy heti kemény munkával össze tudtuk szedni azt, ami egész télre elég volt a család számára.

Miért tartom tehát jónak a platós teherautó bérlést?

Személy szerint, egyértelmű volt a döntés, hiszen saját jármű vásárlása szóba sem jöhetett, így ha nem létezne a platós teherautó bérlés, csak a saját autónkat tudtuk volna használni, amin viszont nem szívesen látnánk karcolásokat a fától, és nem lenne jó ötlet összekoszolni sem, mert a színe könnyen meg tud változni az autónak a legkisebb foltot hagyó anyagtól is. Így tulajdonképpen a platós teherautó bérlés rendszere megmentett minket attól, hogy valaki mást kelljen megkérnünk a szállításra. Ismerősöknek szintén nem volt ilyen járműve, elvégre a fővárosban még személygépjárművet tartani sem esszenciális tényezője az ember életének. Így azonban könnyedén meg tudtuk oldani a problémát, és nem is kellett hozzá már segítségét igénybe venni, továbbá végre hasznát vehettük az örökségünknek anélkül, hogy el kellett volna adnunk azt.

A platós teherautó bérlés ezért is volt jó nötlet

Úgy gondolom azonban, hogy nem csak magánszemélyként lehet hasznos a platós teherautó bérlés, sőt, talán vállalkozóknak még nagyobb szüksége van egy ilyen szolgáltatásra, mint nekünk az otthoni tevékenységek elvégzéséhez. Úgy gondolom, minden vállalkozásnak jól jöhet egy ilyen lehetőség, hogyha nem akar befektetni egy nagyobb szállítóeszközbe, vagy nincs meg rá az anyagi kerete. És itt most nem csak a platós teherautó bérlésről van szó, hanem tulajdonképpen akármilyen jármű bérléséről. Egy étteremnek például elegendő egy saját személyautót bérelnie a kiszállításokhoz, és bár egy idő után valószínűleg megéri majd saját autóba fektetni, ez a lehetőség nagy segítség abban, hogy a kezdő, még nem biztosan túlélő vállalkozások is kisebb befektetéssel túl tudják élni a kezdeti nehézségeket, és csak akkor kelljen saját járművet vásárolniuk, ha már biztosak abban, hogy az étterem nem fog tönkre menni egyhamar. Nem árt persze utánakérdezni néhány dolognak, mint például a CASCO vagy a benzin kérdése, de ezek már csak a részletek természetesen.

Úgy gondolom tehát, hogy a bérlés, így a platós teherautó bérlés is sokfajta lehetőséget rejt magában, és nagyon hasznos szolgáltatás, amit megéri igénybe venni, hogyha az ember valami nagyobb rakományt szeretne eljuttatni egyik helyről a másikra. Nekem nagyon pozitív a tapasztalatom ezzel a szolgáltatással kapcsolatban, így remélem másnak is hasonló véleménye lesz majd róla a jövőben.