A Happy Dog kutyatáp már Magyarországon is kapható

A Happy Dog kutyatáp története

A termék mögött egy tiszteletre méltó múltú családi vállalkozás áll, melynek gyökerei egészen a tizennyolcadik századig nyúlnak vissza. A kies Bajorországban folydogáló Singold partján álló wehringeni lisztmalom azonban még korántsem a Happy dog kutyatáp gyártásával foglalkozott. Ez az újítás évszázadokkal később érkezett, egészen pontosan a huszadik század ötvenes éveiben. A cégnek egy újszerű technika s a megfelelő gépek beszerzésével sikerült gabonapelyheket előállítania- Innen már csak egy lépés a gabonapelyheket szárított hússal vegyítve a száraz kutyatáp előállítása.

Innentől kezdve a receptek, adalékanyagok és összetevők folyamatos kísérletezése, a tudományos ismeretek alapján való finomítása következett. Ennek az állhatatos munkának meg is lett az eredménye, a Happy Dog kutyatáp gyártó Interquell vállalat az elmúlt tíz évben átlagon felüli növekedési mutatókat hoz, ezzel Németország második számú állateledel kereskedésévé emelkedve a száraz kutyatáp termékek piacán. Innentől a következő lépés már a nemzetközi forgalmazás volt, így a márka eljutott Európa más országaiba, de Ázsia, Afrika és Dél-Amerika bizonyos területeire is.

A Happy Dog kutyatáp mögötti filozófia

Alapvetően egy német termékről beszélünk, ennek minden velejárójával. Egy családi vállalkozás gyárában készül minden Happy Dog kutyatáp, szigorú ellenőrzés mellett és precíz tervezés mellett. Maga az ügyvezető, Georg Müller is nagy kutyabarát, három blöki gazdája jelenleg, így mindenképen elhivatott és hisz a termékeikben. Ez az elhivatottság a minőségi elvárásokban is kimondottan kiütközik.

A Happy Dog kutyatáp minden változatát a németországi családi üzemben gyártják. A gabonához adott fehérjék frissen vágott állatokból származnak. Ugyan a malomipari múltat nem is tagadhatnák, szóját nem tartalmaznak a termékek, nem hisznek az ezzel való „dúsításban”. Ugyanígy elutasítják az állatkísérleteket és sem színezéket, sem tartósítószert, aromát vagy génmódosított nyersanyagokat nem használnak. Ezzel szemben viszont nagy fokú emészhetőséget garantálnak. Céljaik közt szerepel, hogy természetes és fajtabarát nyersanyagokat használjanak fel, amelyeket csakis hazai termelőktől szereznek be. Ezeket pedig szigorú és független ellenőrzésekkel garantálják számunkra.

Az családi vállalat központjában a kutyák szeretete áll, így a törekvések legfőbb szempontja is ebből fakadnak. Happy Dog kutyatáp különféle receptjei a különböző életkorú, életvitelű és fajtájú kutyák számára próbál ideális receptet és étrendet kínálni. A gondos tervezés mellett, amint az a fentiekből is kitűnik, a minőségi és hazai alapanyagokra esküsznek.

A Happy Dog kutyatáp alapanyagai

Az emlegetett minőség mindenek előtt tudatossággal párosul. Kezdjük például a Happy Dog kutyatáp fehérjeforrásaival. Általában előfordulhat, hogy egy kutyatáp pont megfelelő nekünk, és a kutyánknak is ideális. Azonban az összetevők közt szereplő „fehérjéről” nem minden esetben tudhatjuk biztosan, hogy mit is takar. Így alakulhat ki egy idő után igen egyoldalú fehérjetáplálás – például ha az eledel kizárólag baromfi fehérjével dolgozik. A Happy Dog éppen ezért kihasználja az állati fehérjeforrások biológiai sokszínűségét.

Hasonló elvek jellemzik a növényi alapanyagok felhasználását is. A Happy Dog kutyatáp egy úgynevezett Natural Life Concept irányelvek mentén válogatja a hozzávalóit. Ezek közt szerepelnek válogatott, emésztést elősegítő gyógynövények, melyek gondoskodnak a bél, gyomor és a vérkeringés megfelelő működéséről. Tartalmaznak emellett alma és gyümölcs összetevőket természetes, pektintartalmú élelmi rostokkal.

A nyomelemek segítenek a hiánytünetek elkerülésében, így a Happy Dog kutyatáp termékekből nem maradhatnak ki. Emellett használnak még lenmagot is, mely bizonyítottan tartalmaz értékes omega-3 és omega-3 zsírsavakat. Ez kifejezetten előnyösen hat a bőrre, a szőrzetre, annak anyagcseréjénél fejtve ki hatást. Frissen őrölve adják a termékeikhez. Szintén kiemelt hozzávaló a lenmag mellett az új-zélandi zöldkagyló. Ez a nem gyakran emlegetett hozzávaló gondoskodik a glükozaminoglikán bevitelről, mely az ízületek és porckorongok számára hasznos.

A mérsékelt energiatartalom szintén kiemelt fontossággal bír a Happy Dog kutyatáp receptek kialakításában. A kutya háziasítva közel sem igényel annyi energiát, mint közeli vad rokona, a farkas, mely gyakran napi ötven kilométert is megtesz zsákmány után kutatva az időjárás viszontagságainak kitéve. Ezzel szemben a kutyáink lakásban tartva gyakran egy héten se tesznek meg ennyit. A túl sok energia pedig túlsúlyhoz vezet.

A Happy Dog kutyatáp a szárazeledelek mellett

A gyártó egyértelműen kiáll nem csupán a Happy Dog kutyatáp, de a szárazeledelek mellett is. Számos recept áll rendelkezésre, melyből mindenki megtalálhatja, kikísérletezheti neki és a kutyája számára a legmegfelelőbb kombinációt. Könnyebb keverni, változatosan tartani az étrendet is.

A krokettek rágcsálása is jótékonyan hat a fogágyra, segít megelőzni azok kilazulását. A rágcsálás amúgy is ideális a fogazat erősítéséhez, a fogápoláshoz, bár tény, hogy az arra hajlamos kutyáknál pusztán a száraz eledel nem lesz elegendő a fogkő megelőzésére. Késleltethető azonban a kialakulása. A Happy Dog kutyatáp mindemellett a száraztápok mellett teszi le a voksát a fehérjeforrás megjelölése miatt is. Itt kötelező az egyértelmű fogalmazás, ezáltal a fogyasztó mindig pontosan tudja, mit választ.