Terc. Az építőipar szellemi centruma

Már, több, mint 25 éve Terc

 Az építőipari TERC Kft. már lassan harminc éve áll folyamatosan bővülő szolgáltatási és értékesítési tevékenységeivel partnerei rendelkezésére. Jogutódlással pedig már 55 évnyi tapasztalattal rendelkezik. Az említett partnerek száma közel 10.000-re tehető, akik között építőipari tervezők, beruházók, mérnöki irodák, kivitelezők, építési műszaki ellenőrök, felelős műszaki vezetők, szakértők, az építésfelügyelet területén dolgozók egyaránt megtalálhatók. A számok azt is bizonyítják, hogy a TERC Kft. megbízható üzleti társ, aki elsősorban az építőipari szakmai kiadványok és az ezeken alapuló építőipari vállalkozói programrendszerek készítésével, forgalmazásával foglalkozik.  Egy felvásárlás útján a Terc Kft. kizárólagos tulajdonosa lett a jogtiszta építőipari normarendszernek. Ezen kívül a vállalat alaptevékenységei közé tartozik az egyéb építőipari információs szolgáltatásokat, számítástechnikai termékek értékesítése is.

Terc az asztaltól egészen az építőipari központig

A Terc Kft. kiváló példája annak, hogyan fejlődik ki egy étkezőasztalon indított vállalkozás, és hogyan lesz piacvezető a tevékenységi körében. Magyarországon elsőként, 1998-ban megnyitották a TERC Irodaházban az Építőipari Szellemi Központot. Az egyre szélesedő kínálatba olyan tevékenységek tartoznak, mint az építőipari szakkönyvkiadó üzletág, felnőtt oktatás, CAD stúdió, digitalizáló és nyomtató berendezések kereskedelme, mérnöki és nyomdaipari szolgáltatások. Szakmaiságát azt is bizonyítja, hogy már közel két évtizede rangos résztvevője az építőipar legnagyobb hazai rendezvényének, a Construma Nemzetközi Építőipari Szakkiállításnak. Gyorsan reagált a piaci igények változására is, és a hagyományos nyomtatott médiumok (kiadványok, újságok, könyvek) mellett a digitális kiadványok, interneten keresztül biztosított szolgáltatások is megjelentek náluk.

Terc Költségvetés-készítő szoftverek

Tevékenységeik között megtalálható a Költségvetés-készítő szoftverek fejlesztése, amelyet a TERC fő irányvonala is megalapoz. Az építőipari norma és egységárgyűjtéssel, valamint az ezeken alapuló szolgáltatás fejlesztéséről van szó. A programrendszerek szívét az építőipari normagyűjtemények képezik. Ezek minden programban megegyező tétel-darabszámban, egységes időközönként jelennek meg. A vállalat hosszú évek alatt alakította ki saját információs rendszerét, az Európai Unió általános direktíváinak megfelelő, műszaki értékekkel, táblázatokkal kiegészített, új struktúrájú Összevont Építőipari Normarendszert, amelynek a rövidítése ÖN. Ezek a szoftverek folyamatos frissítik, hogy lépést tartsanak az ügyfelek egyre szélesebb körű és összetettebb elvárásaikkal. A program asztali változata három eltérő összetettségű változatban érhető el: TERC V.I.P. Gold, Silver, Bronze. Ezen kívül az internet alapú TERC-Etalonra is a lehetőségek közé. A tervezők, beruházók, kivitelezők munkájának minőségi támogatásának biztosítása érdekében egy folyamatosan bővülő adattár áll a rendelkezésükre. Ebben megtalálható minden információ, ami a tételes költségvetés-készítéshez szükséges.

Terc az oktatásban

A TERC Kft. szakkönyvkiadóként és digitális kiadóként is működik. Ezek mellett egy oktatási stúdiót is fenntartanak, hogy a szakmai közeg minél tájékozottabb lehessen az aktuális építőipari eseményekről és a szoftverek alkalmazási lehetőségeiről. A TERC Oktatási Stúdió az iskolarendszeren kívüli OKJ-s, államilag elismert felnőtt szakképzések, szakmai tanfolyamok, továbbképzések szervezésével és lebonyolításával is foglalkozik. Így a Terc egyszerre szolgáltat mind olvasott,mind audiovizuális tananyagot az érdeklődőknek.

Terc online

A papír alapú kiadásokon kívül a vállalat digitális kiadványokkal is foglalkozik. 2012-ben a vállalat profilja egy Digitális kiadóval bővült. Így lehetővé vált, hogy nyomtatott anyagiakat elektronikus formában is elérhetővé tegyék. Mindezt a KABIS III könyvszkenner segítségével teszik, amely számos pozitív tulajdonsága mellett állománykímélő, korszerű technológiai eljárás. A berendezések folyamatos fejlettségének köszönhetően kíméletesen kezeli a könyvet, mindemellett gyors és sokoldalú minőségi feldolgozást biztosít.

A vállalat ettől függetlenül a nyomtatott kiadványok terén remekel. 2014-től kezdve a Terc-Press hagyományosan tördelt és előkészített, egyedi igényeknek megfelelő kiadványok kivitelezésével is foglalkozik. A vállalat munkatársai alapos szakmai képzések során megtanulták a korszerű tervezési és kivitelezési módokat és stratégiákat, amelyeknek hála kiemelten segíthetik az ügyfelek elképzeléseinek megvalósítását. Ez az irány megkoronázta a Szakkönyvkiadói tevékenységet, amely egyedüllő alapossággal fedi le a hazai építőipari könyvek kínálatát. A vállalat pedig a minőségen kívül az ár-stratégiára is nagyhangsúlyt fektet. Ez a három tevékenységi kör remekül működik együtt és biztosítja a minél alaposabb és minél minőségibb piaci kínálatot. Ehhez egy úgynevezett dokumentumarchiválási üzletágat is indítottak.