Foresto nyakörvvel a kullancsok ellen

Így segíthet a Foresto nyakörv kutyáinkon és macskáinkon

A kinti állatok esetében nehéz megelőzni a váratlan eseményeket. Legyen szó az utcára mászkálásról macskák esetében, vagy az esetleges rovarcsípésekről. Még az sem ritka, hogy egy kisebb kígyó talál rá az állatunkra, amiről nem is tudtuk, hogy él az udvarunkban. A legtöbb ilyen probléma azért szerencsére jól kezelhető, nincs szükség orvos segítségére. Amikor azonban kullancsokról vagy bolhákról van szó, akkor szeretnénk minél hamarabb és hatásosabban megszabadulni a kis vérszívóktól. Nézzük is meg, hogy ebben hogyan lehet a segítségünkre a Foresto nyakörv. 

Foresto-nyakorv_pic3

A kullancsok veszélyei elkerülhetők a Foresto nyakörv segítségével

Amikor a kullancsok szót meghallja az ember, már kellemetlen érzése lesz. Nem is véletlen ez, hogy kellemetlen vérszívókról van itt szó, amelyek nem hagyják az ember állatait nyugodni. És hát még mindig a jobbik eset az, hogyha csak a kedvenceinket támadják meg, nem pedig minket vagy a családunkat, gyermekeinket. A kutyák számára sem veszélytelen természetesen a kullancs csípése, amely sok kellemetlenséggel járhat, és megvannak a betegségek is, amelyek így kialakulhatnak. Most ebbe tekintsünk bele egy kicsit részletesebben, mielőtt megismerkednénk a Foresto nyakörvvel és annak előnyeivel, hogy jobban megértsük, miért is olyan fontos egy jó nyakörv választása. 

Elsőként ismerkedjünk meg a babéziózissal, amely sok esetben akár halálos betegség is lehet a kutyák esetében. Ezt a betegséget egy bizonyos kullancsfajta terjeszti. A macskáknál ettől kevésbé kell tartani, kutyánknál azonban sokkal nagyobb a hajlam erre a betegségre. Egyrészt a nőstény kullancsok terjesztik, akiknek már az utódaik is terjesztik a betegséget, másrészt pedig a lárva alak terjesztheti, ami a csípés következtében kerül be a kutya véráramába. 

Sok testi tünete van ennek a megbetegedésnek, melyek közé tartozik a bágyadtsága az állatnak, a magas láz, ami annyira nem gyakori tünet. Kutyáknál szintén feltűnő lehet, hogyha az állat nem akar enni, nincs étvágya. Habár a macskáknál is előfordul ilyen, ők az első kellemetlenségnél úgy döntenek, hogy böjtölni kezdenek. Ez a kutyákra nem mindig igaz. Ráadásul az étvágytalanság nem csak a kullancs okozta megbetegedésekre utalhat, hanem a bolhásságra is, főleg kisebb testű vagy fiatalabb állatok esetében. Jellemző még a kedvtelenség és a gyengeség. Szintén lehetnek ezek is a bolhák jelei. Mit tehetünk ebben az esetben. Azonnal állatorvoshoz fordulunk, aki kezelni tudja kutyánkat, és legközelebb már jobban odafigyelünk a megelőzésre. Ebben lesz a segítségünkre a Foresto nyakörv. 

A Foresto nyakörvvel semmi sem lehetetlen

A kullancsok számos veszéllyel járnak, amit tehát jobb, hogyha minden gondos gazdi elkerülni igyekszik. Ugyanez igaz azonban a bolhákra is, amik nem csak veszélyekkel, de kellemetlenséggel is járnak, viszkető érzést hagynak maguk után, és hatalmas számban el tudnak terjedni egy rövidebbre vágott bundában is. Éppen ezért nagyon nehéz megszabadulni tőlük, szinte lehetetlen eleve összenyomni őket. 

A Foresto nyakörv mindkét problémára megoldást kínál, és még azelőtt elűzi mindkét vérszívót, mielőtt azok az állat húsába marhatnának, így biztosítva azok épségét és életminőségének lehető legjobb voltát. 

A bolhákat és kullancsokat hatékonyan tartja távol, de mindezt nem olyan szaggal teszi, amit számos már nyakörv használ. Ez a szag általában kellemetlen és nagyon tömény citrusos aroma, amely az ember számára is kellemetlen, aki azért nincs egész nap a közelében. Azonban még rosszabb az állat számára, akinek teljes nap viselnie kell minden egyes nap a kiegészítőt. Nem is csoda, hogy a legtöbb ilyet az állatok valahogy leveszik magukról, még akkor is, hogyha ezzel sérülést okoznak saját maguk számára. A Foresto nyakörv azonban megelőzi azt, hogy a többezer forintos nyakörv valahol az udvarban el legyen ásva, így eleve szagtalan, ami sokat jelent a kivitelezése szempontjából. 

Foresto-nyakorv_pic2

Nagy előnye emellett, hogy vízálló is, így nem kell leszedni azt minden egyes füredetésnél, vagy egyszerűen csak, hogyha az állat megázik. A viselése éppen emiatt nem lesz kellemetlen az állat számára sem, hanem éppen ellenkezőleg, a lehető legfekevesebb gondot fogja vele tapasztalni. 

Mennyibe kerül a Foresto nyakörv?

A Foresto nyakörv egy, a többi nyakörvhöz mérve drágának tűnő nyakörv, azonban a valóság ennél sokkal árnyaltabb. Mivel az állatok hajlamosak elhagyni a kellemetlen illatot árasztó nyakörveket, ezért azok pótlása extra díjba kerül, ami a Foresto nyakörv esetében nem fog előfordulni. A Foresto nyakörvek nagy előnye ráadásul, hogy egy évben csak egyszer szükséges vásárolni belőle. Hatása ugyanis nyolv teljes hónapon át kitart, és védi kedvencünket a kellemetlen vérszívóktól. Ezek az állatok télre elpusztulnak, így a hidegebb hónapokban nem is szükséges a nyakörv viselete. Így csak tavasszal kell megvásárolni egy Foresto nyakörvet, ami az egész szezonra elég lesz, szemben az egy-két hónapig tartós olcsóbb darabokkal. Így az ára mindenképpen vissza fog jönni, és talán még jobban is járunk anyagilag, mintha a kevésbé minőségi termékeket választanánk.