Így segített a hűtőkocsi a vállalkozás fellendítésében

A hűtőkocsi bérlése minden gondot megoldott

Korábban úgy gondoltam, a bérlés inkább csak a nagyobb vállalkozásoknak való, sosem gondoltam volna, hogy a mi kis tejtermékeket árusító üzemünk is komoly beszállításba foghat.

Eleinte adott volt az üzem, kisvárosban örököltük a családi vállalkozást, amit szerettünk volna egy kicsit kibővíteni. Több örökös is lett, így adott volt, hogy bővülnünk kell, hogy a bevétel mindenkinek megérje a cég fenntartását. Ez azonban nem könnyű feladat. Egy hűtőkocsija volt eddig is a vállalkozásnak, az a sajátunk, a szülők több hónapig spóroltak rá még a vállalkozás kezdetekor. Ők talán még nem tudták, hogy a bérlés mennyivel hasznosabb megoldásként szolgál sokszor. Úgyhogy feljöttem az internetre, hogy mások már ne essenek ilyen hibába az elmondásomnak köszönhetően.

hűtőkocsi2_2

Hogy jött a hűtőkocsi bérlése?

Próbáltunk minél logikusabban gondolkozni, hogyan tudnánk több üzletet és várost ellátni. Mindez sokkal összetettebb folyamat, mint azt az ember gondolná, elvégre X terméket gyártunk, amelyből nem szokott felesleg keletkezni. Kérdéses volt, hogy hogyan lehetséges egyáltalán a nagyobb termelés, hogy hogyan alakíthatunk ki igényt a termékeinkre, meg kellett keresnünk a felvásárló réteget és persze a szállításról is gondoskodnunk kellett. Tehát még mielőtt az ember egyáltalán gyakorlatban bármibe is bele tudna gondolni, végig kell vezetnie magában a teljes körfolyamatot.

A bérlést találtuk az egyetlen megoldásnak a szállítással kapcsolatban. A saját hűtőkocsink így is minden hétköznap szállított, hétvégén pedig a boltok sem veszik át az árut, olyankor tehát semmiképpen nem tudtuk befogni a kocsit. Két nap egyébként sem jelentene komolyabb változást. Második járműre volt hát szükség, amire azonban nem volt meg az anyagi keret. Egy ekkora kiadásról egyébként is szavazni kéne a tulajdonosokkal, akik egyelőre nem igazán értettek a dologhoz, mindenki csak egy rábízott feladatot volt képes ellátni.

A hűtőkocsi bérlésének előnyei

A hűtőkocsi bérlése egyetlen megoldásként merült fel, de közben nagyon előnyös is volt. A döntés meghozatalakor még nem is gondoltam volna, hogy ennyire észszerű volt ez a gondolat, csak mikor a konkrét árakat számolgattam át, akkor jöttem rá, hogy ez igazán remek ötlet volt a részemről. Néhány ezer forintba belekerül persze a jármű bérlése, azonban három napra osztottuk szét az új szállítást, így pedig egy kisebb kedvezményt is kaptunk a napi átlag bérleti díjból. Azonban talán nem lesz ez a három nap sem elég a későbbiekben. Ez még a jövő zenéje, azonban úgy gondolom, akkor is szívesen választanám a bérlést. Hogy miért?

Egyszerű és gyors, azt kell mondjam. Arról már ne is beszéljünk, hogyha az embernek nincsen pénze egy saját jármű megvételére, akkor ez a megoldás igencsak kedvező anyagilag. Emellett persze az összes többi költség sem terheli az embert. A vásárláshoz ügyvéd kellett volna, rendszám, forgalmi, mindenféle ellenőrzés szükséges. Persze az ember gondolhatja, hogy nem nagy dolog ez, elvégre mindenki viszi a saját kocsiját is ezekre az ellenőrzésekre, ezen mindenki túlesik, azonban teljesen más egy nagy autóval a helyzet, mint a saját kis személyautónk esetében. Éppen ezért, én nem kifejezetten vagyok oda egyébként sem a saját jármű ötletéért, de így, hogy eleve volt egy, azért azt nem cserélném le hirtelen egy bérelt hűtőkocsira.

Ami a hűtőkocsit illeti, komoly összegeket jelent a karbantartás is, a matricák, és még sorolhatnám. Ezeknek jelentős részét leredukálhatja a bérlés.

Mi honnan bérlünk? A vállalkozással a Határautó kölcsönző cégről egyeztünk meg, mert a felvett sofőr otthonához és a cégünkhöz is közel található, így nem sokat vesz el a munkaidőből a kocsi felvétele és lerakása. Ráadásul itt található a honlapon számos fontos információ, a cég nem árul zsákbamacskát a gépeket illetően, meg is lehet tekinteni: http://www.hatarauto.hu/hutoauto/. Pontos képeket és termékleírásokat találhattunk a hűtőkocsikról, ami nagyban megkönnyítette a döntést, így sokat nem is kellett már keresgélnünk.

hűtőkocsi2_3

A hűtőkocsi bérlésének menete

A sofőr és a vállalkozásból egy képviselő közösen intézték az első bérlést. Mi külön szerződést kötöttünk velük, mert rendszeresen szükségünk van a járműre, így szerettük volna bebiztosítani magunkat, hogy mindenképpen legyen mindig egy elérhető hűtőkocsi a számunkra. A sofőr is kellett, hiszen ő vezeti a járművet, be kellett mutatnia a megfelelő és érvényes vezetői engedélyét. Miután mindent tisztáztak, már csak várni kellett a dátumot, hogy mikor állhat munkába az új hűtőkocsi.

A vállalkozásnak sokat segített ez a lehetőség, én bátran ajánlom a hűtőkocsi és mindenféle jármű bérlését, hogyha ez segít abban, hogy fellendülhessen az üzlet. A lényeg, hogy gondosan fontoljuk meg ezeket a fontos döntéseket, amelyek komoly befolyással lehetnek a vállalkozás életére. A döntés nem lesz könnyű, de a bérlés akár hosszabb távon és hosszabb időtartamokkal is igencsak megérheti a vállalkozások számára. Érdemes tehát fontolóra venni ezt a lehetőséget.